jueves, 29 de enero de 2009

Sant Carles de la Rapita (COSTA)




He entrat a la pàgina web del Consell Comarcal del Montsià: http://www.montsia.altanet.org/

A l'entrar hi ha una pàgina on posa Descobreix el Montsià .














LA COSTA


Nucli d´origen musulmà, segles més tard en temps de Carles III es va convertir en un dels ports més importants de comerç amb Amèrica, , d´aquella època és bona part de la seva estructura urbana i diferents mostres d´arquitectura neoclàssica així com les restes de l´antic casal de navegació . Com a mostra és pot visitar la plaça de Carles III i l´església Nova que és un edifici inacabat que està sortint de la població en direcció a Alcover . Abans de marxar podeu fer una passejada pel port ,és el port amb un nombre d´embarcacions més gran. allí podeu assistir a la subhasta de peix que te lloc cada tarda i visitar les drassanes on fa uns anys encara es construïen de forma artesana. També es interessant una aturada a la col.recció des ciències naturals Alfacs (Arsenal S/N- Telf: 977740255.)

FESTES A Sant Carles de la Ràpita:

Festa del Carme de juliol
festa de sant jaume 25 de juliol
festa del barri 8 de setembre.


Pujada al mirador de Guardiola:

Enfilanant-nos per la falda de la Serra del Montsià s'arriba al mirador de Guardiola , s´ arriba al mirador de Guardiola , s´hi arriba pel camí que puja al costat del camp d´esports de Sant Carles de la Ràpita, i un cop a dalt s´obté una magnifica visita de la part dreta del Delta , del Port dels Alfacs, el trabucador i la punta de la Banya. A mitja tarda podem veure l´espectacle de l´entada des les barques al port.

Les platges

La costa ofereix platges d´arena fina i d´altres de rocalloses i codolars que estan al llarg de tot el litoral . Si voleu fer de les platges l´objectiu principal de la nostra visita , podeu fer nit en una gran varietat d´allotjaments .


A les costes del delta , dins del parc natural ,trobem la platja nudista del Serralló , just al sud de la cala de mitjan. A continuació hi ha la Platja dels eucaliptus i , ja a tocar del Trabucador , la platja de l´Aulet.A Santa Carles de la Ràpita ,passant el port podem gaudir de la platja de Garbí i la platja de les Delícies i seguint cap al sud tenim la platja del Ciment i la platja de Marcel , abans d´arribar a les cases d´Alcanar i passat aquest nucli la platja de les cases , platja de Marjal i la platja del Carmaril.


Les Cases d´Alcanar

Situada a tres kilòmetres de la costa , des deèpoca àrab i també des de l´any 1238 l´activitat dels seus habitants es l´agricultura , tarongers i mandariners. De la muralla que hi havia només queda la torre del carrer nou , prop de l´església de Miquel , de la qual destaca la portalada renaixentista, s´observa l´aspecte fortificat de les poblacions costaneres sotmeses a atacs.

A Alcanar s´ha de visitar la casa del marqués de les Ataquelles i la casa d´Alcanar d´aires modernistes , aquesta es troba vora l´ajuntament , s´ha rehabilitat per acollir una mostra de l´historia d´Alcover i exposicions temporals.

Sortint d´Alcover per la carretera d´Ulldecona trobem a la dreta un trencant que porta a l´ermita del Remei, el conjunt va ser construït entre els segles xuix i xuixi , aplega el temple i l´hospederia . Dins l´hospederia veiem el mosaic de la batalla de llepant i a l´exterior hi ha una excel·lent vista de la costa.

Al costat de l´ermita es troba el poblat ibèric de Moleta del Remei , important conjunt arquitectònic on s´ha descobert la fortificació de l´entrada , es troba obert al public i la visita deixa veure l´urbanisme , l´economia , la societat, la religió dels Ibercabons, tribu ibèrica que poblava el lloc.

Festes d´Alcanar

Sant Isidre (13 de maig)
Festa del Mercat Ibèric (29 de setembre)
Nostra senyora del Remei (segon diumenge d´octubre), quinquennal última setmana de setembre, anys que acaben en 4 i 9.

Nota gastronòmica

A la cuina de la costa destaquen els rossejats i la paella marinera, els suquets, les graellades i les freginades de peix i tota mena de marisc, llagostins , escamarlans etc.

No hay comentarios: