jueves, 28 de abril de 2011

Els cavalls uns animals molt útils

Aquest animal és un dels animals més bonics i que més han facilitat la vida a l´home durat molts anys. Els seus origens podem trobar-los a Amèrica del Nord, on va habità fa55 milions d´anys l´eohippus el seu ancestre equí. L´eohippus tenia un tamany que oscilava els 20 i 40 cm d´alçada, amb quatre dits a les extremitats anteriors i tres a les posteriors. A simple vista era semblant a un gos . També s´han trobat restes fòssils d´aquesta època.

A mi sempre m´han agradat molt els animals; a més aquest animal pot ser molt útil per l' home perque pot ajudar-lo en la seva feina diaria si viu al camp i el necesita per treballar la terra i cultivar plantes . També pot ajudar a les persones que tinguin alguna malaltia per superar la seva enfermetat i millorar encara que sigui una mica i estar més contents amb ells mateixos: això es diu equinoterapia.

On visc al final del carrer hi havia una granja on venien llet i jo quan anava a comprar-ne i de pas anava a veure els cavalls que hi tenien allí. Si hi havia algo d´herba els hi donava una mica i ells sempre se la menjaven, es posaven molt contents .

7 comentarios:

Antonio dijo...

Opino como tu Cristina, los caballos nos han facilitado mucho la vida a nosotros los humanos. Yo no he montado nunca en caballo, me hubiera gustado, pero no llego la ocasion de hacerlo. Espero que tu lo hayas disfrutado.

Graci y Trujillo dijo...

Graciano dice que si ha montado a caballo hace muchos años. El caballo era marrón y estaba en Cabril.
A mi me gustan para pasear pero no he montado nunca.

Albert Ventura (el vaca) dijo...

Cristina, tens tota la raó. Els cavalls són de gran ajuda per a moltes persones, però és injust i parcial veure només la seva utilitat per als humans. La realitat és que compartim el planeta amb els cavalls i amb la resta d´animals i de plantes que habiten la Terra. Un petó molt fort.

dejavu - El Cometa Halley dijo...

Pues yo ya había oído hablar de la equinoterapia y, de hecho, conozco una niña de 12 años con parálisis cerebral que la practica y, por lo visto, le resulta muy positiva. Yo sólo he montado una vez a caballo, fue en el verano de 1992, en los Andes colombianos. Fue una excursión preciosa pero el caballo iba sólo y yo no tenía que hacer nada.Acabé reventado y dije que aprendería a montar, cosa que nunca hice.

Cristina dijo...

Yo Antonio opino como tu que pueden ser unos animales muy útiles , yo si que monté y a mi siempre me han gustado mucho todos los animales, creo que el hombre ha tenido suerte con ellos .

Trujillo, intenta si algún dia tienes oportunidad de montar alguno será algo que nunca podrás olvidar .

Albert Ventura, crec que es veritat que moltes persones només veuen la seva utilitat , res més.

Dejavu, es verdad , todo el mundo que conozco que lo ha provado dice lo mismo que puede ser algo muy positivo para quien lo ha intentado.

Chiscu dijo...

Hola Cristina, ja ho se que els cavalls son molt bonics. I que van molt be per nosaltres. Els primers cavalls semblen gossos pero en gran.
Un amic té cavalls i em diu que vagi, però encara no hi he anat mai.

Cristina dijo...

Chiscu creo que tienes razón porque los caballos son unos animales muy buenos. Creo que si puedes deberias intentar montar en alguno , creo que seria una buena experiencia para ti.